+381 11 30 999 55 +381 65 30 999 55

Land Rover*

Land Rover je brend britanskog proizvodjača automobila Jaguar Land Rover i specijalizovan je za 4x4 vozila. Land Rover je drugi najstariji 4x4 proizvodjac na svetu, posle Jeep-a. Dizajn originalnog i prvog Land Rover vozila je osmislio 1947.godine Maurice Wilks inspirisan sa Američkim Jeep vozilom iz drugog svetskog rata. Prvi Land Rover prototip je napravljen na šasiji i upravljačkim delom preuzetim od Jeep-a. Prvi modeli, kao što je Serija I su bili konstruisani da budu izdržljivi i mogli su da se pokreću i na ulje od banana. Boje su bile diktirane od vojnih aviona tako da su sva vozila bila varijacija svetlo zelene boje. Land Rover vozila su poznata po svojoj izdržljivosti, pa tako u 1992. godini Land Rover je izjavio da je čak 70% njihovih vozila i dalje u upotrebi.

SERIJA I 

Land Rover je 1948. godine proizveo prvi model koji je poznat i kao Serija I. Prikazan je u Amsterdamu na Motor Show manifestaciji. Prvobitno je bio dizajniran za potrebe farmi i lake industrije i imao je čeličnu kutijastu šasiju, a kabina je bila od aluminijuma. Bio je u proizvodnji do 1958. godine. 

Land Rover serije I Land Rover serije I
Land Rover serije I Land Rover serije I

SERIJA II 

Uspeh serije I je unapredjen serijom II koja se proizvodila od 1958. do 1961. godine. To je bio prvi Land Rover koji je bio primećen od Rover tima za dizajn, pa je Daivid Bache, glavni stilista u Roveru, poboljšao dizajn varijantom sa kamionskom kabinom i linijama koje podsećaju na bokove bureta. Takodje su ubačeni i zakrivljeni prozori kao i krov.

Land Rover serije II Land Rover serije II
Land Rover serije II Land Rover serije II

SERIJA III 

Serija III je najprodavanija serija i čak 440.000 primeraka je prodato od 1971. do 1985. godine. Serija III je prepoznatljiva po tome što je tradicionalna prednja maska promenjena iz metalne u plastičnu verziju. 

Land Rover serije III Land Rover serije III
Land Rover serije III Land Rover serije III